Pages Menu
Categories Menu

Posted on 2014. május 28. in Írásaim anyáknak, Testi egészség mindenkinek!, Tudatos táplálkozás

A víz hatása – Valóban védhet a betegségektől?

víz hatása víz hatása A víz hatása – Valóban védhet a betegségektől? v  z hat  saA víz hatása bizonyos betegségek esetén kísérletekkel bizonyított.

Vízöntőként ezeket az írásokat különösen szívesen olvasom. Inni is leginkább vizet szeretek és kedvenc sportjaim is vízhez kötődnek. A romantikus nyári esték is elképzelhetetlenek vízpart nélkül.

A víz hatása a testre és a lélekre egyaránt megmutatkozik.

Véletlenül akadtam rá egy iráni születésű orvos -Dr. Fereydoon Batmanghelidj- írására, aki áttörő felfedezéseket tett azzal kapcsolatban, hogy mi a víz hatása az emberi szervezetre. Az írás nagyon hosszú, de a lényegét kötelességemnek érzem leírni neked.

Batmanghelidj politikai fogolyként három évet töltött börtönben. Orvosként ott is kötelességének érezte, hogy gyógyítsa a betegeket, azonban nem állt rendelkezésére semmilyen gyógyszer. Azzal próbálkozott, ami kéznél volt, a vízzel.

Saját bevallása szerint körülbelül 3000 embert kezelt ki a gyomorfekélyből azzal, hogy a megfelelő mennyiségű vizet megitatta a társaival. Szabadulása után is évtizedekig kísérletezett, hogy megismerje mi a víz hatása a különböző betegségekre.

Felfedezésének az összegzése az, hogy mindenfajta betegségnél a fájdalom a kiszáradás jele és a fájdalom minden esetben kezelhető vízzel, legyen az fejfájás, szív- és érrendszeri problémák, reumatikus panaszok, túlsúly, asztma, vesebetegségek, emésztési zavarok, cukorbetegség, daganatok, légúti megbetegedések…

Kutatási eredményeit, amelyek az tárják fel, mi a víz hatása a betegségek gyógyításában nem engedte nyilvánosságra jutni a gyógyszeripar kezében lévő orvostársadalom. Erről igen keményen ír Batmanghelidj.

“Azok, akik az egészségügyi rendszerben úgy döntenek, hogy nem veszik figyelembe ezt az információt és folytatják a gyógyszerek használatát olyan esetek kezelésére, amiket alapvetően a dehidratáció és ásványi anyag hiány okoz, a gondatlanságból elkövetett bűncselekmény vádjának vannak kitéve.”

Milyen tünetei vannak a kiszáradásnak?

Fáradt vagy akkor is, ha nem dolgoztad magadat halálra. Reggelente nehezen kelsz ki az ágyból. Az ingerlékenység, a nyugtalanság, a levertség, a depresszió mind a kiszáradás, a dehidratáció első jelei.

A konkrét betegségek közül az igazi szomjazás jele az asztma, az allergia, a magas vérnyomás, az idős kori cukorbetegség és az autoimmun betegségek. Ezeket mind a dehidratáció hozza létre.

Hogyan kezeld a dehidratáltságot és ezzel hogyan előzd meg a betegségek kialakulását?

El sem hiszed, mennyire egyszerű.

Az első dolgod legyen reggel, hogy igyál két pohár vizet, hogy megszüntesd az éjszakai dehidratációt. Aztán vízre van szükséged fél órával étkezés előtt, ha szeretnéd megemészteni az ételt. Szükséged van egy pohár vízre két és fél órával étkezés után is, hogy befejezd az emésztési folyamatokat és hidratáld a területeket, amik vizet veszítettek a keringés miatt. Minden negyed liter vízhez szükséged van egy negyed teáskanálnyi sóra és szükséged van még más ásványi anyagokra is, hogy szabályozni tudd azt a vízmennyiséget, ami a sejtek belsejében tárolódik.”

A krónikus dehidratáció a legtöbb betegség gyökere az emberi szervezetben.

Share víz hatása A víz hatása – Valóban védhet a betegségektől? megoszt  s

Post a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.